outsider

De Outsider is een additionele tas ontworpen voor om extra ruimte te creëren die iedereen wel nodig heeft. De rugtas is gemaakt om je bagageruimte in een handomdraai te vergroten.

Main focus bij het onderzoeks- en ontwerpproces waren dak- en thuislozen. Het gebruik van de Outsider is gebaseerd op onderzoek binnen deze doelgroep. 

De tas is ontworpen met de focus op de overeenkomsten tussen alle reizigers. Het ontwerp is gemaakt van textiel restmateriaal en is eenvoudig te bevestigen op iedere rugtas. Wanneer deze extra ruimte niet nog is hij eenvoudig op te vouwen of van de rugtas te nemen en in de hand te dragen.

In het ontwerp-onderzoek bleek dat een van de grote problemen voor deze doelgroep stigmatisering is. Deze kwetsbare groep kampt met veel uiteenlopende problemen, maar beschrijft de sociale kloof als het grootste probleem. Waarin de Sheltersuit een oplossing biedt voor de fysieke behoefte wil de Outsider juist ook voldoen aan de sociale behoefte. Dit door bijvoorbeeld sociale interactie aan te gaan met iemand met dezelfde tas, of werkgelegenheid te bieden door productie van de tas.

Het ontwerp, nog in conceptvorm, wil en kan dak- en thuislozen dichter aan de samenleving verbinden. Het concept kent al vele prototypes waarin de bevindingen van het onderzoek zijn verwerkt.

/ ENG

The Outsider is created with a focus on the similarities of all city-dwellers and urban outsiders.  Because everyone needs a bit of extra space every once in a while. The Outsider clings on to your regular bag to increase your packing volume in an instant. The Outsider is there when you’re in need, and neatly folds away. 

Don’t be a stranger when you see another Outsider.